Na prilazima raskrsnici Vespučijeve ulice sa Magelanovom, na samom kolovozu se već duži vremenski period nalaze dve odvojene grupe pokretnih kontejnera za đubre.

Postavljeni su na mestima namenjenim za obavezno zaustavljanje vozila koja se kreću Vespučijevom,  tj. na neisprekidanoj zaustavnoj liniji i uz obeleženi pešački prelaz, čime potpuno zaklanjaju vidno polje  učesnicima u saobraćaju.

Vizuelno zaklonjen prilaz pešačkom prelazu

Ako i zanemarimo činjenicu da je ovo ozbiljno kršenje važećeg Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima po više članova, sasvim je jasno da pokretnim kontejnerima nije mesto na prilazu poprilično frekventnoj saobraćajnoj raskrsnici. Blizina vrtića i škole očigledno nisu bile na umu onima koji su tako nešto i dozvolili.

Iz Člana 22 Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima:

Predmet, odnosno materija koja može da ugrozi, odnosno ometa bezbednost saobraćaja, ne sme se nalaziti na putu..

 

Obavezno zaustavljanje za vozila, ali ne i za “konvoj” kontejnera..

Ono što je praktično za potrebe radnika “Gradske čistoće” i sakupljače sekundarnih sirovina, u svakom trenutku može postati tragično za većinu pešaka i vozača koji prolaze Vespučijevom ispred brojeva 8 i 10.

U samom vrhu najopasnijih pešačkih prelaza na Bežanijskoj kosi

Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu dodatno oprezni u ovom delu III MZ i pomenute saobraćajnice na Bežanijskoj kosi, a nadležne službe da ozbiljno razmotre i reše ovaj problem.

 

  • 18.10.2020. godine, o problemu smo putem elektronske pošte obavestili Komunalnu miliciju Beograda, odgovor nije stigao;

BKOstavite komentar