MISTERIJA NADVOŽNJAKA
Foto: www.bezanijskakosa.com

Pogled ka Zapadnoj kapiji Beograda sa nadvožnjaka na Bežanijskoj kosi predstavlja poseban doživljaj, pogotovo rani jutarnji ali i onaj večernji.

Među onima koji ga najviše vole, i uslovno rečeno redovno konzumiraju, su zaljubljenici u “selfi” fotografisanje i razne tv ekipe.

Pretpostavljamo da je to jedan od razloga što je zaštitna ograda na pomenutoj strani nadvožnjaka pristojno ofarbana čitavom svojom dužinom, dok je ona sa suprotne strane (prema Šidu i Zagrebu) vidno zapuštena i većim delom ogrezla u koroziji.

Fotografije sa lica mesta, avgust 2020:

Zaštitne ograde – nadvožnjak Bežanijska kosa, 2020.

Spomenici i putni koridori jeftiniji od par kilograma farbe

Najava podizanja spomenika zahvalnosti bivšim gradonačelnicima grada Beograda (Branku Pešiću, Vladi Iliću i Milošu Savčiću), kao i najavljena izgradnja Fruškogorskog koridora, gledano iz ove perspektive, deluju najblaže rečeno čudno, jer te inicijative dolaze upravo od onih koji nisu našli za shodno da u 21. veku izdvoje finansijska sredstva za najprostije održavanje jednog beogradskog nadvožnjaka.

Strana ograde ka kuli “Genex”

Strana ograde ka Šidu i Zagrebu

Nadležne institucije ovakvim postupcima nečinjenja iskazuju krajnje nepoštovanje prema građanima i time dodatno narušavaju svoj ugled, jer obnavljanje antikorozivne zaštite čeličnih konstrukcija mostova, nadvožnjaka, podvožnjaka i vijadukata predstavlja zakonsku obavezu.

Spoljnja strana ograde 04.11.2020.

Dobro došli na Bežanijsku kosu..

 

18.10.2020. godine, o problemu smo putem elektronske pošte dodatno obavestili  JP  “Putevi Beograda”.

27.10.2020. godine, dobili smo putem elektronske pošte i odgovor JP “Putevi Beograda” (link)

 

KRATKI FILM “MISTERIJA NADVOŽNJAKA”

Prvi put objavljeno 14. avgusta 2020.
Dopunjeno 25. septembra 2020., 18. oktobra, 04. novembra 2020.

BKOstavite komentar