APEL STANARA BLOKA 28
Foto: www.bezanijskakosa.com

Problemi stanara jedne zgrade mogu lako postati svačiji. Zato se web portal Bežanijska kosa pridružuje apelu stanara Bloka 28 u nadi da će on što pre stići do nadležnih.

Staro drveće uklonjeno a novo nije posađeno

Kada je pre nekoliko godina, iz bezbednosnih razloga, posečeno staro drveće uz auto-put, stanari dela ulice Bulevara Arsenija Čarnojevića, u novobeogradskom Bloku 28, postali su izloženi nesnosnoj buci motornih vozila, jer se na mestu isečenog drveća nije posadilo novo.

Zbog tih problema, uključujući i pojačanu zagađenost vazduha u ovom delu Novog Beograda, nezadovoljni stanari jedne od popularnih “Televizorki” su se više puta do sada obraćali nadležnim službama sa molbom da im se obezbede nove sadnice drveća. To se, ni pored obećanja, još uvek nije dogodilo, a na pomenutom delu ranije posečenog drvoreda je vidno upražnjen prostor, koji se pruža čak do parkirališta.

Ovaj deo Bloka 28 nema ni rasvetu duž staze šetališta, kao ni jednu jedinu klupu.

Blok 29, koji se nalazi sa druge strane auto-puta,  nema sličnih problema. Tamo postoje nove sadnice, a šetalište je potpuno uređeno – sa kvalitetnim osvetljenjem i brojnim klupama.

Šetalište u Bloku 29 potpuno uređeno

Stanari Bloka 28 se zato pitaju čime su to, kao poreski obveznici, zaslužili lošiji tretman u odnosu na ostale žitelje grada Beograda, istovremeno tražeći od nadležnih da se još jednom ozbiljno pozabave ovim pitanjem, i da im obezbede bar minimalne uslove slične onima iz susednog Bloka 29.

Akcija “Zasadi drvo” prilika za popravni

Budući da je na teritoriji Srbije u toku akcija “ZASADI DRVO” (link) i da će ona trajati do marta naredne godine, možda je to prilika da se Blok 28 uvrsti u raspored lokacija za sadnju. Za nadležne to ne bi trebao biti problem.

 

Photo credits:

Post photos [1,2,3,4]: Copyright © 2020 Aleksandra, Blok 28

BKOstavite komentar