MINI DEPONIJA U SRCU BEŽANIJSKE KOSE
Foto: www.bezanijskakosa.com

Mini deponija na Bežanijskoj kosi, koja se nalazi tridesetak metara od stambenih zgrada u ulici Peđe Milosavljevića broj 60, već duži vremenski period predstavlja ruglo ovog dela Novog Beograda.

Neposredna blizina ustanove za decu sa posebnim potrebama “Sunce”, vodovoda, pijace, ali i blokova stambenih zgrada, nisu predstavljale posebnu smetnju neodgovornim sugrađanima, da bez ikakvog problema ovde gomilaju svoj kabasti otpad i tako pomenutu deponiju održavaju u životu.

Deponija u srcu Bežanijske kose

Svako paljenje bačenog otpada može da napravi ogromnu materijalnu štetu, jer se uz samu deponiju nalazi i frekventna raskrsnica sa parkiralištima.

Apelujemo na nadležne da što pre uklone ovu ali i sve ostale divlje deponije na Bežanijskoj kosi, prvenstveno one u ulicama Srđana Aleksića i Grčkoj (link),  o kojima smo već pisali, jer pored ostalog predstavljaju i potencionalni izvor zaraze.

17.03.2021. godine, o problemu smo putem elektronske pošte dodatno obavestili JKP “Gradska čistoća” (odgovor stigao – nisu nadležni);

19.03.2021. godine, o problemu smo putem elektronske pošte dodatno obavestili GO Novi Beograd i Komunalnu miliciju Beograda

dubinsko-pranje

BKOstavite komentar