NOVI VRTIĆ “ISKRICA”
Foto: www.bezanijskakosa.com

Na Bežanijskoj kosi se uskoro otvara novi vrtić “Iskrica”. Pored vrtića “Vrabac” i “Zvezdana prašina”, biće to treći po redu vrtić u okviru predškolske ustanove “11. april” u ovom novobeogradskom naselju.

Novoizgrađeni vrtić se nalazi u ulici Marka Čelebonovića 75. Zauzima površinu od oko 2000 kvadrata i opremljen je po najsavremenijim standardima. U vrtiću će biti mesta za skoro 200 dece.

novi vrtić iskrica

Jedan od donatora je Fondacija Novaka Đokovića, koja je kompletno opremila dečije sobe i donirala igračke, dok je preostali deo novog vrtića opremio Sekreterijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

Ovu ustanovu su danas, 06.02.2023., obišli gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, direktorka PU “11. april” Jelena Dubljević i Sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Nenad Radić. Tom prilikom je istaknuto da će deca početi da pohađaju nastavu u ovom vrtiću već posle Sretenja.

novi vrtić iskrica

novi vrtić iskrica

Podsetimo da je kamen temeljac za ovu predškolsku ustanovu položio Goran Vesić, u toku predizborne kampanje, 17.06.2020. godine, samo nekoliko dana pred izbore. Tada je rečeno da će ovaj vrtić na Bežanijskoj kosi biti završen aprila 2021. godine, što se nije dogodilo.

novi vrtić iskrica

novi vrtić iskrica

Glavni izvođač radova je firma W.D. Concord West iz Beograda, a projekat nosi vrednost više od 2 miliona dinara.

Od 26.10.2022. godine, na portalu eUprave postoji mogućnost podnošenja zahteva elektronskim putem, za upis ili premeštaj dece u ovaj vrtić. Svi zainteresovani roditelji čija deca se trenutno nalaze u nekom od novobeogradskih vrtića, mogu da podnesu zahtev za upis/premeštaj preko portala eUprave.

 

dubinsko-pranje

hor-iz-drugog-ugla

koko-grooming

BKOstavite komentar